Nur Camii Kırıkkale'nin Silueti Olacak

Nur Camii Kırıkkale

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve Vali Ali Kolat ve diğer erkanla birlikte Kırıkkale`nin değerli bir eseri olan Nur Cami inşaatını incelediler. Camii hakkında İl Müftüsü Bekir Gerek'ten bilgi aldılar.

MİMAR SİNAN`IN "USTALIK ESERİ"

Camiyi gezdikten sonra hayranlığını gizleyemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, caminin Kırıkkale’nin silueti olacağını ifade etti. Caminin inşaatının gayet güzel bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu; "Mimar Sinan`ın "ustalık eseri" olan Edirne`deki Selimiye Camisi`nin mimarisi örnek alınarak Kırıkkale`de 4 yıl önce inşasına başlanan Nur Camisi`nin, 2014 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Başta müftümüz olmak üzere cami idare heyeti ekibiyle birlikte güzel bir çalışma yürütüyorlar. Ciddi bir mesafe alınıyor. Gece gündüz, kar kış demeden gerekli tedbirler de alınarak her türlü çalışmalar devam ediyor. İnşallah hedeflenen zaman içerisinde bu güzel esere kavuşuruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

SELİMİYE’NİN BİR BENZERİ

İl Müftüsü Bekir Gerek ise caminin 2014 yılından önce hizmete girmesi için yoğun çalışma yürüttüklerini belirterek, Nur Cami`nin tamamlanmasının ardından Edirne`deki Selimiye Camisi`nin bir benzerinin de Kırıkkale`de yükseleceğini bildirdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı